A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Receptek a nagyvilágból: Spanyolország

2025. június 11. - Szeretem a pulykát

Folytatjuk a tavaly indított kezdeményezésünket, amely keretében pulykás receptek után kutatunk a nagyvilágban és amit találunk, azt bemutatjuk Nektek:)

Úgyhogy útra keltünk és a világ egyik legnépszerűbb úticéljaként is ismert Spanyolországba kalauzolunk Benneteket: az egyik legnépszerűbb és gasztro körökben itthon is ismert Cocinar para 2 (Két személyre főzni) című blog szerzőjének, Belén Otero receptjét hoztuk el most Nektek.

belen-otero-cocinar-para-2.jpeg

A hölgy 2002-ben fordult a főzés felé, majd 2010-ben "hivatalosan" is fő foglalkozásává vált, miután évekig banki és jogi területen dolgozott. 

Madridban él és számos főzős- és konyhatechnikai tanfolyam vezetője. 

Spanyolországról lévén szó, e recept elmaradhatatlan összetevője a narancs! A másik, talán annyira nem meglepő tudnivaló, hogy Spanyolország nagy pulykafogyasztó nemzet, ismerik és szeretik is a pulykahúst. 

Lássuk mit fogunk ma enni:) 

Arroz con pavo a la naranja - Narancsos pulykás rizs

Hozzávalók: 

230-250 g pulykamell

  • kevés liszt, hogy a húst bele hempergessük 
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 400 ml narancslé (kb. 4 narancs)
  • 140 g rizs
  • 20 ml szójaszósz
  • 1 teáskanál kurkuma
  • só és bors

arroz-con-pavo-a-la-naranja.jpg

A pulykahúst kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztezzük be. Egy serpenyőben, egy kevés extra szűz olívaolajon magas lángon pirítsuk meg a húst. Kiszedjük a húst, a maradék olajban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizst, kicsit így főzzük és hozzáadjuk a narancslevet - először csak a felét. Ahogy elfő a lé, adagoljuk hozzá a többit is - itt nem vízben, hanem narancslében főzzük a rizst, tehát abban puhítjuk meg. Közben hozzáadjuk a húst is, hogy az is átvegye a narancs ízt. Ráöntjük a szójaszószt is. Néhány perc múlva adjuk hozzá az evőkanál kurkumát is. És főzük így tovább, lassan adagolva a maradék narancslevet is, amíg meg nem puhul a rizs. A végén szükség esetén még sózzuk. 

Jó étvágyat kívánunk:) 

Aki még spanyol nyelvet is szeretne tanulni, annak ajánljuk az eredeti receptet, azaz a forrást: https://www.cocinarpara2.com/arroz-con-pavo-a-la-naranja 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9818885596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása