Folytatjuk a tavaly indított kezdeményezésünket, amely keretében pulykás receptek után kutatunk a nagyvilágban és amit találunk, azt bemutatjuk Nektek:)
Úgyhogy útra keltünk és a világ egyik legnépszerűbb úticéljaként is ismert Spanyolországba kalauzolunk Benneteket: az egyik legnépszerűbb és gasztro körökben itthon is ismert Cocinar para 2 (Két személyre főzni) című blog szerzőjének, Belén Otero receptjét hoztuk el most Nektek.
A hölgy 2002-ben fordult a főzés felé, majd 2010-ben "hivatalosan" is fő foglalkozásává vált, miután évekig banki és jogi területen dolgozott.
Madridban él és számos főzős- és konyhatechnikai tanfolyam vezetője.
Spanyolországról lévén szó, e recept elmaradhatatlan összetevője a narancs! A másik, talán annyira nem meglepő tudnivaló, hogy Spanyolország nagy pulykafogyasztó nemzet, ismerik és szeretik is a pulykahúst.
Lássuk mit fogunk ma enni:)
Arroz con pavo a la naranja - Narancsos pulykás rizs
Hozzávalók:
230-250 g pulykamell
- kevés liszt, hogy a húst bele hempergessük
- extra szűz olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 400 ml narancslé (kb. 4 narancs)
- 140 g rizs
- 20 ml szójaszósz
- 1 teáskanál kurkuma
- só és bors
A pulykahúst kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztezzük be. Egy serpenyőben, egy kevés extra szűz olívaolajon magas lángon pirítsuk meg a húst. Kiszedjük a húst, a maradék olajban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizst, kicsit így főzzük és hozzáadjuk a narancslevet - először csak a felét. Ahogy elfő a lé, adagoljuk hozzá a többit is - itt nem vízben, hanem narancslében főzzük a rizst, tehát abban puhítjuk meg. Közben hozzáadjuk a húst is, hogy az is átvegye a narancs ízt. Ráöntjük a szójaszószt is. Néhány perc múlva adjuk hozzá az evőkanál kurkumát is. És főzük így tovább, lassan adagolva a maradék narancslevet is, amíg meg nem puhul a rizs. A végén szükség esetén még sózzuk.
Jó étvágyat kívánunk:)
Aki még spanyol nyelvet is szeretne tanulni, annak ajánljuk az eredeti receptet, azaz a forrást: https://www.cocinarpara2.com/arroz-con-pavo-a-la-naranja