A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

A kolbászt ne sajnáljátok ki belőle:)

2024. március 12. - Szeretem a pulykát

Jelmondatunk az egyszerű, gyors, finom és egészséges. Nem kell mindig túl cifrázni a dolgokat, így van egy egy szürke hétköznapon is, amikor talán az egyik mentsvár lehet, ha jót eszünk. Hát íme egy tuti recept, mindenkinek, aki szereti:)

2024_01_pulykamelles_kolbaszos_paradicsomos_teszta_kicsi.jpg

Pulykamelles, kolbászos, paradicsomos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg pulykamell kisebb kockára vágva
  • 20-30 dkg pulykakolbász karikára vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 2 dkg vaj
  • 1 doboz sűrített paradicsom (7 dkg)
  • 20 dkg (mirelit) zöldborsó
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • főtt tészta
  • frissen őrölt bors
  • reszelt füstölt sajt
  • petrezselyemzöld

A hagymát a vajon megdinszteljük, majd a kolbászt is hozzáadjuk és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a húst és fehéredésig főzzük. Hozzákeverjük a borsót és a paradicsompürét, a fűszereket és kb. 2 dl vizet. Jól elkavarjuk és fedő alatt 10-15 percig főzzük, majd belekeverjük a tésztát. Tányérra szedve, reszelt sajttal, borssal és petrezselyemmel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr918351597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása