Maradunk a káposzta vonalon:) Ismét egy nagyon finom étel, aminek viszont sem a nevével, sem az ízével, sem a kinézetével nincs semmi baj, sőt: egyszerűen imádjuk, úgy ahogy van:)
Székelykáposzta
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 20 dkg pácolt, füstölt, főtt pulykamell kockára vágva
- 20 dkg pulykakolbász kockára vágva
- 20 dkg pulykafelsőcomb kockára vágva
- 10 dkg húsos szalonna kockára vágva
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kg savanyú káposzta
- a tálaláshoz: tejföl
A szalonna zsírját kisütjük és a hagymát megdinszteljük benne. Megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk a felsőcombot és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a többi húst, a fokhagymát, felöntjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt 30 percig főzzük. Belekeverjük az átmosott káposztát, átkavarjuk és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, sózzuk, megszórjuk borssal és forrón, tányérra szedve, tejföllel tálaljuk.