A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ez régi ismerős: a székelykáposzta

2024. január 31. - Szeretem a pulykát

Maradunk a káposzta vonalon:) Ismét egy nagyon finom étel, aminek viszont sem a nevével, sem az ízével, sem a kinézetével nincs semmi baj, sőt: egyszerűen imádjuk, úgy ahogy van:) 

2023_12_szekelykaposzta_kicsi.jpg

Székelykáposzta

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 20 dkg pácolt, füstölt, főtt pulykamell kockára vágva
  • 20 dkg pulykakolbász kockára vágva
  • 20 dkg pulykafelsőcomb kockára vágva
  • 10 dkg húsos szalonna kockára vágva
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 kg savanyú káposzta
  • a tálaláshoz: tejföl

A szalonna zsírját kisütjük és a hagymát megdinszteljük benne. Megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk a felsőcombot és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a többi húst, a fokhagymát, felöntjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt 30 percig főzzük. Belekeverjük az átmosott káposztát, átkavarjuk és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, sózzuk, megszórjuk borssal és forrón, tányérra szedve, tejföllel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7318313287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása