Nem nagyon szám, mondhatnánk, hiszen alig kell hozzá valami és gyorsan meg is van, na de akkor is! Ez egyszerűen zseniális. Tessék kipróbálni!
Pulykakolbászos sajtgolyó
Hozzávalók:
- 10-15 dkg pulykakolbász apró darabokra vágva
- 20 dkg trappista sajt reszelve
- 2 tojás
- 4 dkg liszt
- a forgatáshoz: zsemlemorzsa
- a sütéshez: olaj
Mély lábasan felmelegítjük az olajat.
A sajtot, a kolbászt összekeverjük tojással és a liszttel. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, megforgatjuk a zsemlemorzsában és az olajban kisütjük. Hidegen vagy melegen, tartár mártással tálaljuk.
Tipp: sót ne adjunk a masszához, mert a kolbász és a sajt is elég sós, így további sózást nem igényel.