Kezdődik a hét, amit annyira nem szoktunk várni, ám ha jókat eszünk, akkor némileg más a helyzet. E receptünkkel is szeretnénk alakítani a fáradt hétfői napot. Gyorsan össze lehet dobni és finom.
Pulykakolbászos gnocchi
Hozzávalók 2 személyre:
- 15-20 dkg vékonyra szeletelt pulykakolbász
- 20 dkg szeletekre vágott csiperke
- 1 nagyobb vöröshagyma felkarikázva
- 1 evőkanál vaj
- 2 dl tejszín
- 2-4 friss zsálya
- 2-4 friss kakukkfű ág
- só
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 30 dkg kifőzött gnocchi
A hagymát a vajon megpároljuk, a zsályát ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a gombát és zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a kolbászt és ropogósra sütjük. Belekavarjuk a paprikát, felöntjük a tejszínnel, sózzuk és pár percig forraljuk. Mást már nem kell belekavarni:) Csak beleforgatjuk a kifőzött gnocchit és forrón tálaljuk.
Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban mind mikróban, mind sütőben könnyen melegíthető.
A gnocchi házilag is elkészíthető az alábbi recept alapján:
Hozzávalók 2 személyre:
- 50 dkg lisztes burgonya
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kisebb tojás
- 15 dkg liszt + kevés a formázáshoz
A burgonyát héjastól lábasba tesszük, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk a héját. Krumplinyomóval áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáütjük a tojást, majd a lisztet is belekeverjük. Egynemű, formázható tésztát gyúrunk. Ha nagyon ragadna, adjunk még hozzá lisztet.
A tésztából nagyobb darabot lecsípünk, lisztezett deszkán henger alakúra sodorjuk, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Így járunk el a többi tésztával is. A gnocchikat forró, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd leszűrjük.