Ha már nincs jó idő, legalább együnk jót!
Vége a nyárnak, a pörkölt pedig igazi őszi-téli étel (bár mi nyáron is szeretjük), ezért következzen most egy klasszikus, íme:
Vörösboros pulykapörkölt
Hozzávalók:
- 1,5-2 kg pulyka felsőcomb kockára vágva
- 4 nagyobb vöröshagyma apró kockára vágva
- 20 dkg húsos szalonna felkockázva
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál morzsolt majoranna
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 2 dl vörösbor
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- só
- frissen őrölt bors
- a tálaláshoz: uborkasaláta + tejföl + kenyér
A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre sütjük. A húst a hagymás zsiradékban nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a fűszereket, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és főzni kezdjük. Mikor félkemény a hús, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a félbevágott paprikát és paradicsomot. Mikor már majdnem készen van a pörkölt, ráöntjük a bort, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, és készre főzzük. Friss kenyérrel, tejföllel, uborkasalátával tálaljuk.