A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Paprikás krumpli, jee!!

2020. március 20. - Szeretem a pulykát

Ismét egy szuper finom étel, amit szintén nem kell különösebben ismertetni, mindenki szereti (igaz?), és most, amikor többnyire az otthon maradás az indkolt és főzni kell az alapanyagokból, akkor ez viszonylag olcsón és gyorsan összedobható. 

Ha már a részletekbe megyünk, akkor nagy kérdés, hogy tejföllel vagy anélkül együk? 

Paprikás krumpli

2020_03_paprikas_krumpli_kicsi2.jpg

VAGY?

2020_03_paprikas_krumpli4_kicsi1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg pulykakolbász
  • 4 pár pulykavirsli
  • 3-4 vöröshagyma
  • 2 evőkanál (liba)zsír
  • 1-2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors

 

A hagymát és a krumplit meghámozzuk. A hagymát finomra aprítjuk, a krumplit felkockázzuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát és a karikákra vágott kolbászt. Megsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Még pár percig főzzük, majd tálaljuk.

Tipp: tovább gazdagíthatjuk csipetkével. A következő hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (1 tojás, kb. 10 dkg liszt, 1 csipet só) és belecsipkedjük a még fövő ételbe. Pár percig főzzük, majd tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2415521374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandigyerek 2020.03.25. 19:50:06

Jajj de jó, remélem a jövő héten a tea receptjét is megosztod velünk, hurrá!!!
süti beállítások módosítása