A kuszkusz nagyon jó dolog. Többféle felhasználási módját is ismerjük, most egy úgymond magyaros ízvilágot tükröző opciót mutatunk. Jó étvágyat:)
Kolbászos-virslis kuszkusz
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 pár pulykavirsli karikára vágva
- 20 dkg pulykakolbász karikára vágva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 2 dkg zsír vagy olaj
- 1 evőkanál (füstölt) pirospaprika
- só
- 2 dl kuszkusz
- a tálaláshoz: frissen őrölt bors + apróra vágott petrezselyem
A hagymát a zsiradékon megdinszteljük. Belekeverjük a kolbászt és zsírjára pirítjuk, majd a fűszereket is hozzá kavarjuk. Hozzáforgatjuk a virslit és pár percig főzzük, majd beleöntjük a kuszkuszt és 4 dl vizet. Felforraljuk, lefedjük és lekapcsoljuk a tűzhely hőjét és így hagyjuk addig, amíg a kuszkusz meg nem dagad és puhára nem fő. Forrón, borssal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.