A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Kolbászos-virslis kuszkusz

2024. február 03. - Szeretem a pulykát

A kuszkusz nagyon jó dolog. Többféle felhasználási módját is ismerjük, most egy úgymond magyaros ízvilágot tükröző opciót mutatunk. Jó étvágyat:) 

2024_01_kolbaszos_virslis_kuszkusz_kicsi.jpg

Kolbászos-virslis kuszkusz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 pár pulykavirsli karikára vágva
  • 20 dkg pulykakolbász karikára vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 2 dkg zsír vagy olaj
  • 1 evőkanál (füstölt) pirospaprika
  • 2 dl kuszkusz
  • a tálaláshoz: frissen őrölt bors + apróra vágott petrezselyem

A hagymát a zsiradékon megdinszteljük. Belekeverjük a kolbászt és zsírjára pirítjuk, majd a fűszereket is hozzá kavarjuk. Hozzáforgatjuk a virslit és pár percig főzzük, majd beleöntjük a kuszkuszt és 4 dl vizet. Felforraljuk, lefedjük és lekapcsoljuk a tűzhely hőjét és így hagyjuk addig, amíg a kuszkusz meg nem dagad és puhára nem fő. Forrón, borssal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5918313297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása