A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Fasírt - egy kicsit másképpen

2018. augusztus 19. - Szeretem a pulykát

A fasírt (is) amolyan jolly joker, mindig elfogy:) Ha vasárnapi ebéd, ha vendégsereg; hidegen is jó, de frissen is, salátával is, de két szelet kenyér közé. 

De most másképpen csináljuk, íme: 

2018_08_hagymaban_sult_pulykafasirt_kicsi.jpg

Hagymában sült pulykafasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulyka felsőcomb
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa vagy zabpehely
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál morzsolt majoránna
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 nagyobb vöröshagyma

A körethez:

  • édesburgonya
  • őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors

A tálaláshoz: friss saláta

A szalonnát felaprítjuk, zsírjára pirítjuk. A húst összekeverjük a fűszerekkel, a tojással, a zsemlemorzsával, az apróra vágott fokhagymával és a szalonnával. A hagymákat megpucoljuk, külső, nagyobb rétegeit leszedjük, félretesszük. A közepét felaprítjuk, és a szalonna zsírján üvegesre pirítjuk, a húshoz keverjük és a fasírtmasszát a hagymákba töltjük. A tűzálló tálat a hagyma sütéséből maradt zsíradékkall kikenjük. Az édesburgonyát meghámozzuk, tetszőleges darabokra vágjuk, megforgatjuk a fűszerekben és a sütőtálba tesszük, ráhelyezzük a hagymákat és 180 fokon kb. 45 percig sütjük, majd 10 percig pihentetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2614188867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása