A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Melegszenya

2024. április 12. - Szeretem a pulykát

Nincs itt semmi csodálkozni való, tök egyértelmű, hogy egy hónapban egyszer, de azért csak kéne melegszenyát enni:):) Úgyhogy csináltunk egyet a saját örömünkre és reméljük a Tiétekre is:) 

2024_03_melegszendvics2_kicsi.jpg

Melegszendvics

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet kenyér
  • 50 dkg darált pulykafelsőcomb
  • 20 dkg konzervparadicsom
  • 2 dl víz
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • továbbá: vaj
  • 10-20 dkg reszelt trappista sajt vagy mozzarella
  • ketchup (persze elképzelhető, hogy valaki ettől kiborul)

A kétféle hagymát felaprítjuk. Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, belerakjuk a fokhagymát és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a darált hús átsült, ízesítjük a fűszerekkel, felöntjük a vízzel és a paradicsommal. Kb. 30 percig főzzük, amíg a szósz kellőképpen be nem sűrűsödik.
A kenyeret vajjal vékonyan megkenjük, ráhalmozzuk a húst, sajttal vastagon befedjük és 180-200 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. Forrón, ketchuppal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5718374655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása