Pulykanyak leves - ahány ház, annyi szokás, hogy ki mikor, mivel és hogyan főzi. Szerintünk így könnyű és finom, és szinte bármikor megesszük.
Pulykanyak leves
Hozzávalók:
- 3 pulykanyak
- 1 vöröshagyma
- 3-5 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kisebb zeler
- 1 -2 gerezd fokhagyma
- só
- fekete szemes bors
- őrölt kömény
- petrezselyemzöld
A húst hideg vízben feltesszük főzni. Amikor felforrt és a teteje habos lesz, leöntjük róla a vizet és újra hideg vízben feltesszük főzni. Egy órát főzzük, majd beletesszük a megpucolt zöldségeket és a fűszereket és a legkisebb lángon addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak. Forrón tálaljuk, adhatunk hozzá tésztát is.