Hogy ez micsoda remek étel! És egyáltalán nem olyan bonyolult elkészíteni, mint aminek látszódik. Szóval bátraké a szerencse, megéri, mert nagyon finom.
Olaszfűszeres Stefánia vagdalt
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 50 dkg pulyka felsőcomb darálva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3-5 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 4 evőkanál sűrű paradicsompüré
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál majoránna
- só
- frissen őrölt bors
- 1-2 tojás
- olaj
- továbbá: 4-6 főtt tojás + olaj + zsemlemorzsa
A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzákeverjük a pirospaprikát, a fokhagymát és a fűszereket. Beleforgatjuk húst, a zsemlemorzsát, a paradicsompürét és a tojást. Kb. 35 cm hosszú püspökkenyérformát olajjal vékonyan kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával és az alját kibéleljük a húsmassza felével. Beletesszük a tojásokat, a maradék húsmasszát rásimítjuk, amennyire lehet, lenyomkodjuk és 160 fokos sütőben először 40 percig, majd a hőfokot 190 fokra állítjuk és további 20 perc alatt készre sütjük. Melegen és hidegen, szeletekre vágva, tetszőleges körettel tálaljuk.