A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Stefánia vagdalt

2024. január 08. - Szeretem a pulykát

Hogy ez micsoda remek étel! És egyáltalán nem olyan bonyolult elkészíteni, mint aminek látszódik. Szóval bátraké a szerencse, megéri, mert nagyon finom.

2023_12_olaszfuszeres_stefania_vagdalt_kicsi.jpg

Olaszfűszeres Stefánia vagdalt

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 50 dkg pulyka felsőcomb darálva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 4 evőkanál sűrű paradicsompüré
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál majoránna
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 tojás
  • olaj
  • továbbá: 4-6 főtt tojás + olaj + zsemlemorzsa

A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzákeverjük a pirospaprikát, a fokhagymát és a fűszereket. Beleforgatjuk húst, a zsemlemorzsát, a paradicsompürét és a tojást. Kb. 35 cm hosszú püspökkenyérformát olajjal vékonyan kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával és az alját kibéleljük a húsmassza felével. Beletesszük a tojásokat, a maradék húsmasszát rásimítjuk, amennyire lehet, lenyomkodjuk és 160 fokos sütőben először 40 percig, majd a hőfokot 190 fokra állítjuk és további 20 perc alatt készre sütjük. Melegen és hidegen, szeletekre vágva, tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2418293409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása