Virslis, kolbászos bulgur. Ennyi fiúk-lányok.
Virslis, kolbászos bulgur
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 pár pulykavirsli karikára vágva
- 15-20 dkg pulykakolbász karikára vágva
- 1 vöröshagyma karikára vágva
- 2 dl sűrű paradicsomlé
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- só
- olaj
- 20 dkg bulgur
- 20-30 dkg (fagyasztott) zöldborsó
Az olajon megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a kolbászt és pár percig pirítjuk. Belekeverjük a fűszereket és az átmosott, lecsepegtetett bulgurt. Hozzáadunk 2-3 dl vizet és a paradicsomlét és fedő alatt addig főzzük, amíg a bulgur meg nem puhul. Belekeverjük a borsót, még 5-10 percig főzzük és forrón tálaljuk.