A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Zöldségragus pulykacomb

2024. január 04. - Szeretem a pulykát

Mondhatni lecsós étel jön, de közben mégsem. Ez egy egy olyan picit újítós fogás, amit ha eddig nem készítettünk, akkor most hajrá:)

Jól néz ki, igaz?

2023_11_zoldsegragus_pulykacomb_kicsi.jpg

Zöldségragus pulykacomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykacomb apróbb kockára vágva
  • 50 dkg padlizsán hámozva, kockára vágva
  • 1 kisebb cukkini kockára vágva
  • 1 piros vagy sárga paprika nagyobb karikára vágva
  • 1 vöröshagyma szeletekre vágva
  • 3 gerezd fokhagyma nagyobb szeletekre vágva
  • 25 dkg koktélparadicsom négybe vágva
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • olaj
  • frissen őrölt bors
  • petrezselyem

A húst az olajon fehéredésig pirítjuk, felöntjük a paradicsomlével és félpuhára főzzük. Másik edényben kevés olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fűszereket és a kockára vágott zöldségeket. Belekeverjük a húst és addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak. Forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9118293385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása