Mondhatni lecsós étel jön, de közben mégsem. Ez egy egy olyan picit újítós fogás, amit ha eddig nem készítettünk, akkor most hajrá:)
Jól néz ki, igaz?
Zöldségragus pulykacomb
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg pulykacomb apróbb kockára vágva
- 50 dkg padlizsán hámozva, kockára vágva
- 1 kisebb cukkini kockára vágva
- 1 piros vagy sárga paprika nagyobb karikára vágva
- 1 vöröshagyma szeletekre vágva
- 3 gerezd fokhagyma nagyobb szeletekre vágva
- 25 dkg koktélparadicsom négybe vágva
- 2 dl paradicsomlé
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- olaj
- só
- frissen őrölt bors
- petrezselyem
A húst az olajon fehéredésig pirítjuk, felöntjük a paradicsomlével és félpuhára főzzük. Másik edényben kevés olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fűszereket és a kockára vágott zöldségeket. Belekeverjük a húst és addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak. Forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.