Tagadhatatlanul beköszöntött az ősz: ebben a szürke, néhol esős és hideg, szeles időben kellenek a vitaminok - már mondani sem kell, annyit hallottuk. Viszont ha ez így van, akkor legalább legyen finom, igaz?
Ezért jöjjön legújabb ajánlatunk, a rendkívül kreatív elnevezésű szuper őszi saláta:) Az egyszerű cím azonban igazi finomságokat rejt, ezt is érdemes bátran kipróbálni, elég csak ránézni és a kedvünk is jobb lesz. Hátha még meg is kóstoljuk:)
Őszi saláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg kockára vágott pulykamell
- 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 nagy cékla
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 20-40 dkg sütőtök
- 4 evőkanál olaj
- só
- frissen őrölt bors
- szárított rozmaring
A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk. Az olajhoz keverjük a sót, a fokhagymát és a fűszereket. Tűzálló tálba tesszük a húst, a zöldségeket és beleforgatjuk a fűszeres olajat. A tálat lefedjük és 180 fokon 40 percig sütjük, majd a fedőt eltávolítva további 20 percig tovább pirítjuk. Ha elkészült, tányérra szedve kínáljuk.
Tipp: melegen és hidegen is fogyasztható. És lehetőleg ne faljuk fel, hanem hagyjunk a családnak is.