A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

De jó ropogós!!

2024. január 11. - Szeretem a pulykát

Aki szeret ropogtatni, annak kötelező, főleg, hogy ez is nagyon finom, könnyen és gyorsan elkészíthető fogás. Egy szuper saláta mellé és indulhat is az életmódváltás:)

2023_12_ropogos_pulykamell_kicsi.jpg

Ropogós pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg csíkokra vágott pulykamell

a panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • őrölt pirospaprika

a sütéshez:

  • olaj

továbbá:

  • 10 dkg olvasztott vaj

a mártogatóshoz:

  • 3 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 2-4 evőkanál ketchup
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva


A mártogatós hozzávalóit összekeverjük.
A hús besózzuk, megforgatjuk a lisztben, a tojásban és a paprikával elkevert zsemlemorzsában. Forró olajban kisütjük, még forrón meglocsoljuk az olvasztott vajjal és a mártogatóssal tálaljuk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2018300271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása