A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Bármikor bejöhet!:)

2024. január 13. - Szeretem a pulykát

És akkor itt ez a nagyszerű szuper finom és szuper könnyű tésztaétel. Egyszer csak lett. Semmi komoly, csak egy kis kaland a tészták világába, hogy ne mindig bolognai és carbonara legyen.

2024_01_pulykamelles_sajtszoszos_teszta3_kicsi.jpg

Pulykamelles sajtszószos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg pulykamell kisebb kockára vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 20 dkg (mirelit) zöldborsó
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom

továbbá:

  • 2 dkg vaj
  • a tálaláshoz: főtt tészta + frissen őrölt bors + reszelt füstölt sajt


A hagymát a vajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a húst és fehéredésig főzzük. Belekeverjük a borsót, felöntjük a tejszínnel, sózzuk és kb. 1 dl vizet adunk hozzá. Jól elkeverjük és fedő alatt 10-15 percig főzzük. Belekeverjük a sajtokat, pár percig rotyogtatjuk. Hozzákavarjuk a bazsalikomot és a vajat, még pár percig főzzük, majd beleforgatjuk a tésztát. Tányérra szedve, reszelt sajttal és borssal megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5518300287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása