És akkor itt ez a nagyszerű szuper finom és szuper könnyű tésztaétel. Egyszer csak lett. Semmi komoly, csak egy kis kaland a tészták világába, hogy ne mindig bolognai és carbonara legyen.
Pulykamelles sajtszószos tészta
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg pulykamell kisebb kockára vágva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 2 dkg vaj
- 2 dl zsíros tejszín
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg krémsajt
- 20 dkg (mirelit) zöldborsó
- só
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
továbbá:
- 2 dkg vaj
- a tálaláshoz: főtt tészta + frissen őrölt bors + reszelt füstölt sajt
A hagymát a vajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a húst és fehéredésig főzzük. Belekeverjük a borsót, felöntjük a tejszínnel, sózzuk és kb. 1 dl vizet adunk hozzá. Jól elkeverjük és fedő alatt 10-15 percig főzzük. Belekeverjük a sajtokat, pár percig rotyogtatjuk. Hozzákavarjuk a bazsalikomot és a vajat, még pár percig főzzük, majd beleforgatjuk a tésztát. Tányérra szedve, reszelt sajttal és borssal megszórva tálaljuk.