Ha így kell búcsúztatni a nyarat, akkor akár minden nap:):)
Nem vicc, ezt az ételt tényleg úgy hívják, hogy Viszlát nyár tésztaétel. E remek ínycsiklandó finomság hosszú múltra tekint vissza, brit tudósok meg nem erősített leletekre hivatkozva az évszakok kialakulásával egy időre teszik első elkészítését. Ennyit a felvezetésről, jöjjön a lényeg!:)
Viszlát nyár tésztaétel
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg csíkokra vágott pulykamell
- 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma (ki ne hagyd!)
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2-5 dkg aszalt paradicsom
- pár szem koktélparadicsom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- pár levél friss bazsalikom
- kevés chili
- olaj
- továbbá: főtt tészta + reszelt parmezán (ez is nagyon kell bele)
- a tálaláshoz: bazsalikom
A húst az olajon pirosra sütjük, hozzákeverjük a paprikát, a sót, az apróra vágott aszalt paradicsomot, a paradicsomot és a fűszereket. Pár percig főzzük, hozzákeverjük a főtt tésztát és a tészta főzővízéből 2-4 evőkanálnyit. Beleforgatjuk a sajtot és forrón, bazsalikommal díszítve tálaljuk. És viszlát nyár!