A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Viszlát nyár!:)

2023. október 30. - Szeretem a pulykát

Ha így kell búcsúztatni a nyarat, akkor akár minden nap:):)

Nem vicc, ezt az ételt tényleg úgy hívják, hogy Viszlát nyár tésztaétel. E remek ínycsiklandó finomság hosszú múltra tekint vissza, brit tudósok meg nem erősített leletekre hivatkozva az évszakok kialakulásával egy időre teszik első elkészítését. Ennyit a felvezetésről, jöjjön a lényeg!:)

2023_10_viszlat_nyar_tesztaetel_kicsi.jpg

Viszlát nyár tésztaétel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg csíkokra vágott pulykamell
  • 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma (ki ne hagyd!)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2-5 dkg aszalt paradicsom
  • pár szem koktélparadicsom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • pár levél friss bazsalikom
  • kevés chili
  • olaj
  • továbbá: főtt tészta + reszelt parmezán (ez is nagyon kell bele)
  • a tálaláshoz: bazsalikom

A húst az olajon pirosra sütjük, hozzákeverjük a paprikát, a sót, az apróra vágott aszalt paradicsomot, a paradicsomot és a fűszereket. Pár percig főzzük, hozzákeverjük a főtt tésztát és a tészta főzővízéből 2-4 evőkanálnyit. Beleforgatjuk a sajtot és forrón, bazsalikommal díszítve tálaljuk. És viszlát nyár! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9018246409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása