A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Nem hangzik jól az elnevezés, de iszonyat finom:)

2024. január 29. - Szeretem a pulykát

Igen, mert a savanyú káposztaleves első hallásra, de még másodikra sem az, amire menten kiugrom a fotelből és irány a konyha.... 

Pedig, ha tudnátok:) Nagyon finom, laktató étel, minden alkalomra jó, de ránézésre is amolyan vasárnapi ebéd. 

Lássuk a részleteket:

2023_12_savanyu_kaposzta_leves_kicsi.jpg

 

Savanyú káposztaleves

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 40 dkg pácolt, füstölt, főtt pulykamell kockára vágva
  • 40 dkg pulykakolbász kockára vágva
  • 4-6 pár pulykavirsli
  • 10 dkg húsos szalonna kockára vágva
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • 1 kg savanyú káposzta


A szalonna zsírját kisütjük és a hagymát megdinszteljük benne. Megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk füstölt húst, a kolbászt és beleforgatjuk az átmosott savanyú káposztát. Felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi és fedő alatt 30 percig főzzük. Ha szükséges, sózzuk, megszórjuk borssal és forrón, tányérra szedve tálaljuk. Tejfölt is kínálhatunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1318313283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása