Piri-piri vagy Para-csili-piri? Végülis mindegy:) Ez most egy kissé fűszeres, de új fogásunk, amiben végülis semmi különös nincs, de mégis más. Éppen ezért jó. Tessék, vigyétek, egyétek!
Paradicsomos piri-piri pulyka
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg kockára vágott pulykamell
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 10 szem madárszem csili apróra vágva
- 1 evőkanál füstölt pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl sűrített paradicsom
- 1 dl tejszín
- olaj
- só
- frissen őrölt bors
- a tálaláshoz: főtt (barna)rizs + apróra vágott petrezselyemzöld
A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Belekeverjük a fűszereket, a sűrített paradicsomot, a tejszínt és 2-3 dl vizet. Addig főzzük, amíg a hús meg nem fő és sűrű szaftja nem lesz.
Rizzsel, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.