A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Para-Csili-Piri Pulyka

2024. február 21. - Szeretem a pulykát

Piri-piri vagy Para-csili-piri? Végülis mindegy:) Ez most egy kissé fűszeres, de új fogásunk, amiben végülis semmi különös nincs, de mégis más. Éppen ezért jó. Tessék, vigyétek, egyétek!

2024_01_paradicsomos_piri_piri_pulyka_kicsi.jpg

Paradicsomos piri-piri pulyka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kockára vágott pulykamell
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 10 szem madárszem csili apróra vágva
  • 1 evőkanál füstölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 1 dl tejszín
  • olaj
  • frissen őrölt bors
  • a tálaláshoz: főtt (barna)rizs + apróra vágott petrezselyemzöld

A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Belekeverjük a fűszereket, a sűrített paradicsomot, a tejszínt és 2-3 dl vizet. Addig főzzük, amíg a hús meg nem fő és sűrű szaftja nem lesz.
Rizzsel, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4818330427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása