A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Hétindító finomság

2023. november 27. - Szeretem a pulykát

Már meg is éheztünk:)

De mi az a mángold? Azért nem annyira ismert, mint a cékla. Pedig rokonságban vannak, növénytani besorolás szerint répaformák családjába tartozik az a szuper konyhazöldség. "leveles répa"-ként is ismert. 

Vitamin tuninghoz is alkalmas: a mángold A-, B1-, B2- és C-vitamint is tartalmaz, ezenkívül foszfort, káliumot, kalciumot, vasat és magnéziumot is. 

Ja és még finom is:)

2023_10_mangoldos_pulykamell_kicsi.jpg

Mángoldos pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg kockára vágott pulykamell
  • 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2-4 evőkanál vaj

a mángoldhoz:

  • 50 dkg friss mángold
  • 2 dkg vaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 dl tejszín
  • 2-5 dkg reszelt parmezán
  • a tálaláshoz: főtt rizs

A húst a vajon pirosra sütjük. Hozzáadjuk a sót és a fokhagymát, pár percig még pirítjuk, félretesszük. A vajon megpároljuk a tisztára mosott, nagyobb darabokra tépkedett mángoldot. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót és felöntjük a tejszínnel. Pár percig főzzük, majd főtt rizzsel a hússal tálaljuk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2618268171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása