Már meg is éheztünk:)
De mi az a mángold? Azért nem annyira ismert, mint a cékla. Pedig rokonságban vannak, növénytani besorolás szerint répaformák családjába tartozik az a szuper konyhazöldség. "leveles répa"-ként is ismert.
Vitamin tuninghoz is alkalmas: a mángold A-, B1-, B2- és C-vitamint is tartalmaz, ezenkívül foszfort, káliumot, kalciumot, vasat és magnéziumot is.
Ja és még finom is:)
Mángoldos pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg kockára vágott pulykamell
- 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- só
- 2-4 evőkanál vaj
a mángoldhoz:
- 50 dkg friss mángold
- 2 dkg vaj
- 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- só
- 2 dl tejszín
- 2-5 dkg reszelt parmezán
- a tálaláshoz: főtt rizs
A húst a vajon pirosra sütjük. Hozzáadjuk a sót és a fokhagymát, pár percig még pirítjuk, félretesszük. A vajon megpároljuk a tisztára mosott, nagyobb darabokra tépkedett mángoldot. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót és felöntjük a tejszínnel. Pár percig főzzük, majd főtt rizzsel a hússal tálaljuk.