Ez amolyan téli étel, de gyorsan hozzá tesszük, hogy nem első randis kaja. Ezzel együtt mi ezt nagyon szeretjük, mert csupa jó dolog van benne, iszonyú finom. Hát hajrá!!:)
Babos hús
Hozzávalók 4 személyre:
- 50-80 dkg darált pulykacomb
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 konzerv hámozott paradicsom (40 dkg)
- 1 konzerv vörös bab (40 dkg)
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál római kömény
- só
- frissen őrölt bors
- 2-5 dl alaplé vagy húsleves
- 2-4 evőkanál olaj
A hagymát az olajon megpároljuk, hozzákeverjük a fokhagymát majd a húst és addig kavargatjuk, amíg a hús meg nem pirul. Hozzáöntjük a hámozott paradicsomot, az alaplét és a fűszereket. Felforraljuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Belekeverjük az átmosott, lecsöpögtetett babot, még pár percig főzzük és tetszőleges körettel, például főtt rizzsel tálaljuk.