Újraindul, jobban mondva egy picit hosszúra nyúlt szünet után folytatódik a blogunk is, tele-tele sok jó recepttel.
Ha már ősz és késői gyümölcsszezon, talán még beszerezhető őszibarack. Van élet az italokon és a desszerteken túl is, ha őszibarackról van szó. Sokan idegenkednek a gyümölcs-főétel párosítástól, de érdemes kísérletezni, új ízeket és íz kombinációkat felfedezni. Ez a receptünk is ilyen, bátraké a szerencse:)
Barackos-kakukkfüves sült pulyka
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg szeletekre vágott pulykamell
- 4 őszibarack
- 1 citrom leve
- friss és szárított kakukkfű
- só
- 2 evőkanál (liba)zsír
A megmosott, leszárított húst besózzuk. Forró zsírban, egy-két szál friss kakukkfűvel, mindkét oldalát pirosra sütjük. Kiszedjük, félretesszük.
A barackot megpucoljuk, szeletekre vágjuk, hozzákeverjük a citrom levét, megszórjuk 1 teáskanál szárított kakukkfűvel és a hús sütése után visszamaradt zsiradékon pár perc alatt átmelegítjük. Forrón, főtt rizzsel tálaljuk - mi most ezzel készítettük, de más is illik hozzá.
Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban mind mikróban, mind sütőben könnyen melegíthető.