A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Van élet a főtt kukoricán túl is

2023. október 26. - Szeretem a pulykát

A kukorica érdekes alapanyag, mert habár főzve közkedvelt, még nyári büfékben is kapható, annyira nem gyökerezett meg az étel repertoárban, mert leginkább csak a konzerv kukorica kap szerepet a köretekben. 

Éppen ezért talán többek figyelmét is felkelti ez a mostani recept, amely a jól bevált pulykahús mellett használja a kukoricát is. 

2023_10_pulykasult_kukoricas_tesztaval2_kicsi.jpg

Pulykasült kukoricás tésztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg kockára vágott pulykamell
  • 10 dkg húsos, vékonyra szeletelt szalonna
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 15-20 dkg kukorica
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg kemény sajt finomra reszelve
  • friss kakukkfű
  • friss majoránna vagy tetszés szerinti fűszerek
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál olaj
  • a tálaláshoz: főtt tészta

A szalonnát felkockázzuk az olajon pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. A húst a zsiradékon pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük.
Az edénybe öntjük a kukoricát, tejszínt, a fűszereket, a sajtot és pár percig főzzük, majd belekeverjük a tésztát a húst és a szalonnát, ha kell sózzuk, majd forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6918242443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása