A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Maradunk a zöld vonalon

2021. május 24. - Szeretem a pulykát

Aki követte a recepteket, az egyáltalán nem fog meglepődni, hogy megint zöldes lesz az ebéd... no nem azért..., hanem mert tele van finom zöldséggel:)

2021_03_zold_rizseshus_kicsi.jpg

Zöld rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • 30 dkg rizs
  • 5-7 kelkáposzta levél
  • 20 dkg friss spenót
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 5 dl alaplé
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió
  • olaj

A hagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Beleszórjuk az átmosott rizst, felöntjük az alapléval és annyi vízzel, hogy éppen ellepje és addig főzzük, amíg a rizs és a hús meg nem puhul. Serpenyőben kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk a megmosott, csíkokra vágott káposztát. Belekeverjük a rizses húsba, beleforgatjuk a spenótot, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és kevés frissen őrölt szerecsendióval meghintve tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6316556734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása