Aki követte a recepteket, az egyáltalán nem fog meglepődni, hogy megint zöldes lesz az ebéd... no nem azért..., hanem mert tele van finom zöldséggel:)
Zöld rizses hús
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
- 30 dkg rizs
- 5-7 kelkáposzta levél
- 20 dkg friss spenót
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 5 dl alaplé
- só
- frissen őrölt bors
- szerecsendió
- olaj
A hagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Beleszórjuk az átmosott rizst, felöntjük az alapléval és annyi vízzel, hogy éppen ellepje és addig főzzük, amíg a rizs és a hús meg nem puhul. Serpenyőben kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk a megmosott, csíkokra vágott káposztát. Belekeverjük a rizses húsba, beleforgatjuk a spenótot, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és kevés frissen őrölt szerecsendióval meghintve tálaljuk.