Szürke hétköznapos hétindító, ami egy kicsit feldobja a hétfőt vagy a hét elejét: az ízével, mert finom, a színeivel, mert vidám. Csóközön.
Olaszos-pulykamelles egytálétel
Hozzávalók
- 50 dkg pulykamell csíkokra vagy kockákra vágva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1 paprika vékony szeletekre vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 15-20 dkg zöldborsó
- 20 dkg rizs
- 40 dkg hámozott paradicsom összevágva
- só
- frissen őrölt bors
- szárított oregánó
- olaj
A hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Belekeverjük a többi zöldséget a borsó kivételével, pár percig kavargatjuk. Belekeverjük a borsót, az átmosott rizst, felöntjük kb. 1/2 liter vízzel vagy alaplével, belekeverjük az apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús és a rizs meg nem puhul. Forrón tálaljuk.