Ez most egy kicsit pikáns és fűszeres, vagy legalábbis biztosan nem hagyományos ízvilágú fogás, de pont ezért szeretjük. És talán a tavaszias időjáráshoz is jobban illik:)
Mustáros-gyömbéres pulyka
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell vékony szeletekre vágva
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 dl alaplé
- 2 cm-es friss gyömbér reszelve
- 1-2 evőkanál dijoni mustár
- 2-4 evőkanál olaj
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1 kisebb póréhagyma 3 cm-es darabokra vágva
- 6-8 kelkáposztalevél felcsíkozva
- só
- frissen őrölt bors
- a tálaláshoz: főtt rizs és (fekete) szezámmag
A lisztet elkeverjük az alaplével, a citromhéjjal és a mustárral.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst és mindkét oldalát pirosra sütjük. Belekeverjük a káposztát és pár percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul és a szaft be nem sűrűsödik. Főtt rizzsel tálaljuk.