A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Karácsony illatú pulykaragu

2020. december 04. - Szeretem a pulykát

Ez az isteni pulykaragu alig várja, hogy a tányérodra kerüljön az adventi készülődés idején. A szegfűszeg, a gyömbér és a fahéj illata fantasztikus karácsonyi hangulattal tölti meg az otthonodat! 

2020_11_karacsony_illatu_pulykaragu.JPG

Karácsony illatú pulykaragu

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell apró darabokra vágva
  • 2 + 2 evőkanál vaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 dl sűrű paradicsompüré
  • a tálaláshoz:
  • főtt rizs
  • apróra vágott petrezselyemzöld
A húst 2 evőkanál vajon pirosra sütjük. Hozzákeverjük a fűszereket, pár percig pirítjuk, belekavarjuk a paradicsompürét, felöntjük 2 dl vízzel és addig főzzük, amíg a hús meg nem fő. Belekeverjük a vajat, párszor átkeverjük, majd főtt rizzsel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
2020_11_karacsony_illatu_pulykaragu2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5616318868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása