Ez az isteni pulykaragu alig várja, hogy a tányérodra kerüljön az adventi készülődés idején. A szegfűszeg, a gyömbér és a fahéj illata fantasztikus karácsonyi hangulattal tölti meg az otthonodat!
Karácsony illatú pulykaragu
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell apró darabokra vágva
- 2 + 2 evőkanál vaj
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 dl sűrű paradicsompüré
- a tálaláshoz:
- főtt rizs
- apróra vágott petrezselyemzöld
A húst 2 evőkanál vajon pirosra sütjük. Hozzákeverjük a fűszereket, pár percig pirítjuk, belekavarjuk a paradicsompürét, felöntjük 2 dl vízzel és addig főzzük, amíg a hús meg nem fő. Belekeverjük a vajat, párszor átkeverjük, majd főtt rizzsel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.