A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Lassan sült pulykacomb

2020. november 10. - Szeretem a pulykát

Aktuális recept, a hosszú otthon töltött esték kihasználására. Ha még nem próbáltad a lassan sült pulykacombot, akkor most ne szalaszd el az alkalmat! Elképesztő ízélményt ígér a porhanyós hús! 


2020_11_lassan_sult_pulykacomb.jpg

Lassan sült pulykacomb

  • 1-2 kg pulykacomb csont nélkül
  • 2-4 evőkanál mustár
  • 2-4 evőkanál ketchup
  • bors
  • 2-4 vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • a mártáshoz:
  • 1 evőkanál liszt
A húst vastag szeletekre vágjuk.
A húst sós vízbe áztatjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap papírtörlővel megtöröljük, sózzuk és bekenjük a kethcup és a mustár keverékével.
Tűzálló tál aljára tesszük a megpucolt 8-ba vágott hagymát, rátesszük a húst, meglocsoljuk az olajjal, szorosan lefedjük és 150 fokos sütőbe tesszük. Kb. 4 órát sütjük. Ha elkészült, a szaftját leszűrjük és a liszttel sűrűre forraljuk. Ha kell utánízesítjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk. 
2020_11_lassan_sult_pulykacomb2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2616280734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása