Aktuális recept, a hosszú otthon töltött esték kihasználására. Ha még nem próbáltad a lassan sült pulykacombot, akkor most ne szalaszd el az alkalmat! Elképesztő ízélményt ígér a porhanyós hús!
Lassan sült pulykacomb
- 1-2 kg pulykacomb csont nélkül
- 2-4 evőkanál mustár
- 2-4 evőkanál ketchup
- só
- bors
- 2-4 vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- a mártáshoz:
- 1 evőkanál liszt
A húst vastag szeletekre vágjuk.
A húst sós vízbe áztatjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap papírtörlővel megtöröljük, sózzuk és bekenjük a kethcup és a mustár keverékével.
Tűzálló tál aljára tesszük a megpucolt 8-ba vágott hagymát, rátesszük a húst, meglocsoljuk az olajjal, szorosan lefedjük és 150 fokos sütőbe tesszük. Kb. 4 órát sütjük. Ha elkészült, a szaftját leszűrjük és a liszttel sűrűre forraljuk. Ha kell utánízesítjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
