Az ünnepek közeledtével egy igazán különleges pulyka receptet hoztunk Neked! A karfiol, a besamel és a szerecsendió találkozása a pulykával egy fantasztikus ízélményben egyesül! Fenséges és kiadós!
Dubarry pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell szeletekre vágva
- só
- vaj
továbbá:
- 50 dkg karfiol
- só
a besamelhez:
4 dkg vaj
4 dkg liszt
4 dl tej
reszelt trappista sajt
frissen reszelt szerecsendió
A húst kicsit kiklopfoljuk, besózzuk és a vajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
A karfiolt rózsáira szedjük és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, aranyszínűre pirítjuk, apránként hozzákeverjük a tejet, a fűszereket és pár percig melegítjük. Belekeverjük a sajtot, csomómentesre keverjük. A húst tűzálló tálba tesszük, ráfektetjük a karfiolt, meglocsoljuk a sajtos besamellel és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
