A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Dubarry pulykamell

2020. november 03. - Szeretem a pulykát

 

Az ünnepek közeledtével egy igazán különleges pulyka receptet hoztunk Neked! A karfiol, a besamel és a szerecsendió találkozása a pulykával egy fantasztikus ízélményben egyesül! Fenséges és kiadós! 

recept1_1.jpg

Dubarry pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell szeletekre vágva
  • vaj
továbbá:
  • 50 dkg karfiol

  • a besamelhez:
    4  dkg vaj
    4 dkg liszt
    4 dl tej
    reszelt trappista sajt
    frissen reszelt szerecsendió

A húst kicsit kiklopfoljuk, besózzuk és a vajon mindkét oldalát pirosra sütjük.

A karfiolt rózsáira szedjük és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, aranyszínűre pirítjuk, apránként hozzákeverjük a tejet, a fűszereket és pár percig melegítjük. Belekeverjük a sajtot, csomómentesre keverjük. A húst tűzálló tálba tesszük, ráfektetjük a karfiolt, meglocsoljuk a sajtos besamellel és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
recept2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4916270906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása