A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Spenótos pulykamell

2020. március 26. - Szeretem a pulykát

Maradj otthon és készíts pulykás kaját! Viccet félretéve, mindegy, hogy mit főzöl, csak maradjon otthon. Tehát nem túl ragozva, de a maradjon otthon mozgalom erőteljes támogatóiként próbálunk olyan ételeket kínálni, amit könnyű elkészíteni, és lehetőleg nem kell hozzá külföldről hozzávalót rendelni. Hát tessék:) 

2020_03_spenottal_sult_pulykamell2_kicsi.jpg

Spenótos pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell vékony szeletekre vágva
  • 2 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
  • 15-20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg friss vagy fagyasztott spenót
  • 2-3 dl tejszín
  • őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 1-2 gerezd reszelt fokhagyma

A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk, vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük.

A tejszínt elkeverjük a spenóttal, a fűszerekkel és a húsra öntjük. Megszórjuk a reszelt sajttal és 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, amikor a sajt kissé pirulni kezd. Forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9815557552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása