Maradj otthon és készíts pulykás kaját! Viccet félretéve, mindegy, hogy mit főzöl, csak maradjon otthon. Tehát nem túl ragozva, de a maradjon otthon mozgalom erőteljes támogatóiként próbálunk olyan ételeket kínálni, amit könnyű elkészíteni, és lehetőleg nem kell hozzá külföldről hozzávalót rendelni. Hát tessék:)
Spenótos pulykamell
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell vékony szeletekre vágva
- 2 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
- 15-20 dkg trappista sajt
- 20 dkg friss vagy fagyasztott spenót
- 2-3 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 1-2 gerezd reszelt fokhagyma
A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk, vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük.
A tejszínt elkeverjük a spenóttal, a fűszerekkel és a húsra öntjük. Megszórjuk a reszelt sajttal és 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, amikor a sajt kissé pirulni kezd. Forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.