A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Tojáskrémmel töltött pulykamell

2020. január 13. - Szeretem a pulykát

Ilyen sem volt még:) Sok minden nem kell hozzá, ezzel együtt nagyon finom. Amolyan fehérje bomba, dehát néha kell ilyen is:) 

Tojáskrémmel töltött pulykamell

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 1 kg pulykamell
  • 4-6 főtt tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag újhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál mustár
  • őrölt bors
  • a kenéshez: mustár
  • továbbá: vékonyra szeletelt húsos szalonna és 2-4 vöröshagyma 8 darabba vágva 

2019_12_tojaskremmel_toltott_pulykamell_kicsi.jpg

A tojáskrémhez a tojást villával összetörjük, belekeverjük a vajat, a mustárt, a hagymát, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.

A húst úgy vágjuk fel, hogy minél nagyobb felületen ki tudjuk fektetni. Megsózzuk, és rákenjük a tojáskrémet. Szorosan feltekerjük, bekenjük a mustárral és bevonjuk a szalonnával. Tűzálló tálba tesszük, kevés vizet öntünk mellé és a hagymákat mellé tesszük. 180 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük, közben többször meglocsoljuk a kisült szafttal, majd pár perc pihentetés után szeletelve tálaljuk.

Tipp: hidegen szépen, vékonyan szeletelhető, így a hústekercs szendvicsbe, hidegtálakhoz is tökéletes.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9215391188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása