Vadul folytatjuk az év kezdést, jöjjön egy finom pörkölt azoknak, akik hamar kiéheztek már egy újabb nagy zabálásra:)
Keleties pulykapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell apró kockára vágva
- 1-2 vöröshagyma apróra vágva
- 2 evőkanál füstölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl alaplé
- 2 dl sűrű paradicsomlé
- 1 kisebb konzerv főtt csicseriborsó
- 2 evőkanál tejföl
- olaj
- a tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld
Az olajban a hagymát megdinszteljük, rátesszük és fehéredésig főzzük a húst. Ráöntjük a paradicsomlét és pár percig rotyogtatjuk. Felöntjük az alaplével, belekeverjük a fűszereket és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Beletesszük a leszűrt, átmosott csicserit, még pár percig főzzük majd tetszőleges körettel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.