A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Keleties pulykapörkölt

2020. január 06. - Szeretem a pulykát

Vadul folytatjuk az év kezdést, jöjjön egy finom pörkölt azoknak, akik hamar kiéheztek már egy újabb nagy zabálásra:)

Keleties pulykapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell apró kockára vágva
  • 1-2 vöröshagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál füstölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl alaplé
  • 2 dl sűrű paradicsomlé
  • 1 kisebb konzerv főtt csicseriborsó
  • 2 evőkanál tejföl
  • olaj
  • a tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld

2019_12_keleties_pulykaporkolt2_kicsi.jpg

Az olajban a hagymát megdinszteljük, rátesszük és fehéredésig főzzük a húst. Ráöntjük a paradicsomlét és pár percig rotyogtatjuk. Felöntjük az alaplével, belekeverjük a fűszereket és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Beletesszük a leszűrt, átmosott csicserit, még pár percig főzzük majd tetszőleges körettel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2715391144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása