A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Tojásos zöldséges rizseshús

2019. november 02. - Szeretem a pulykát

2019_10_tojasos_zoldseges_rizseshus_kicsi.jpg

Tojásos-zöldséges rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell apró kockára vágva
  • 2 evőkanál vaj vagy libazsír
  • őrölt bors
  • 4 tojás
  • 15 dkg rizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10-15 dkg sárgarépa felkarikázva
  • őrölt bors
  • a tálaláshoz: aprított petrezselyemzöld

A zsiradékot felmelegítjük és a felvert tojást pár perc alatt megsütjük. Kiszedjük, félretesszük. A megmosott, leszárított húst sózzuk, borsozzuk és a visszamarad zsiradékon pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. Az átmosott, lecsepegtetett rizst a zsiradékon üvegesre pirítjuk, felöntjük 3 dl vízzel. Belekeverjük a borsót és a répát és fedő alatt puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a tojást és a húst és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6215243892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása