Tojásos-zöldséges rizses hús
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró kockára vágva
- 2 evőkanál vaj vagy libazsír
- só
- őrölt bors
- 4 tojás
- 15 dkg rizs
- 10 dkg zöldborsó
- 10-15 dkg sárgarépa felkarikázva
- só
- őrölt bors
- a tálaláshoz: aprított petrezselyemzöld
A zsiradékot felmelegítjük és a felvert tojást pár perc alatt megsütjük. Kiszedjük, félretesszük. A megmosott, leszárított húst sózzuk, borsozzuk és a visszamarad zsiradékon pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. Az átmosott, lecsepegtetett rizst a zsiradékon üvegesre pirítjuk, felöntjük 3 dl vízzel. Belekeverjük a borsót és a répát és fedő alatt puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a tojást és a húst és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.