...találkozott a konyhaasztalon. Elég jó kombinációt sikerült találni egy finom ebédhez, süssétek és egyétek!!
Gombás-parmezános rántottpulyka
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell szeletelve
- 1 teáskanál vargányapor
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- a sütéshez: olaj
A gombaraguhoz:
- 50 dkg gomba (csiperke és erdei gomba vegyesen)
- 1 vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- vaj
- só
- frissen őrölt bors
- parmezán
A húst megsózzuk, a zsemlemorzsába belekeverjük a gombaport és a húst bepanírozzuk, majd kisütjük. Félretesszük.
A gombaraguhoz a vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombákat és zsírjára pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, pár percig főzzük. A rántott szeleteket tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a gombaragut, megszórjuk a parmezánnal és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt el nem olvad. Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.