Ilyet még nem főztünk Nektek:) Pedig nem kell hozzá nagy főzőtudomány és még finom:)
Csikostokány
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró csíkokra vágva vagy pulykatokány hús
- 15 dkg húsos szalonna csíkokra vágva
- 1 nagy vöröshagyma
- só
- őrölt pirospaprika
- 2 dl alaplé
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, megdinszteljük majd belekeverjük a húst és fehéredésig sütjük. Sózzuk, megszórjuk a paprikával és felöntjük az alaplével. Fedő alatt puhára főzzük. A fedőt levesszük és a szaftját sűrűre forraljuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel és a raguhoz keverjük. Pár percig rotyogtatjuk, majd tetszűleges körettel tálaljuk.