A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Csikostokány

2019. március 19. - Szeretem a pulykát

Ilyet még nem főztünk Nektek:) Pedig nem kell hozzá nagy főzőtudomány és még finom:)

2019_03_csikos_tokany2_kicsi.jpg

Csikostokány

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell apró csíkokra vágva vagy pulykatokány hús
  • 15 dkg húsos szalonna csíkokra vágva
  • 1 nagy vöröshagyma
  • őrölt pirospaprika
  • 2 dl alaplé
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, megdinszteljük majd belekeverjük a húst és fehéredésig sütjük. Sózzuk, megszórjuk a paprikával és felöntjük az alaplével. Fedő alatt puhára főzzük. A fedőt levesszük és a szaftját sűrűre forraljuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel és a raguhoz keverjük. Pár percig rotyogtatjuk, majd tetszűleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8614685234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása