A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykamelles pirított tészta

2019. február 13. - Szeretem a pulykát

Ilyen receptünk még nem volt, nagyon finom (kipróbáltuk), úgyhogy csalódni nem fogtok. Csak tessék, csak tessék!!:)

2019_02_pulykamelles_piritott_teszta_kicsi.jpg

Pulykamelles pirított tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamell
  • 1 csokor újhagyma vagy fél póréhagyma
  • 4 sárgarépa
  • 2-4 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál kókuszzsír
  • továbbá: 15 dkg mie tészta kifőzve vagy tetszőleges kifőtt tészta
  • a tálaláshoz: aprított snidling + szezámmag

A húst 2 cm-es csíkokra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, a répát gyufaszálra vágjuk. A zsíron megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük, majd rászórjuk a répát, pár percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal és a gyömbérrel, belekeverjük a szójaszószt, és az aprított fokhagymát, majd hozzáforgatjuk a tésztát. Pár percig pirítjuk és snidlinggel, szezámmaggal megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9814621456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása