A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Fehérborban sült pulykamell

2018. december 21. - Szeretem a pulykát

Ünnepi fogás következik, nem kifejezetten karácsonyi, de akár még az is lehet:) Nem is ragozzuk tovább, jöjjön a recept.

2018_12_feherborban_sult_pulykamell_kicsi.jpg

Fehérborban sült pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg egész pulykamell
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • 2 dl fehér bor
  • 2 + 2 evőkanál vaj
  • a tálaláshoz: friss saláta

A megmosott húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerekkel. A fehérbort tűzálló tálba tesszük, belefektetjük a húst, amit megkenünk 2 evőkanál vajjal. 120 fokon kb. 3 órát sütjük, közben többször meglocsoljuk a borral és meg is fordítjuk a húst. Az idő letelte után a húst megkenjük 2 evőkanál vajjal és 180 fokon 10-15 percet sütjük. Pár percet pihentetjük majd szeletelve tálaljuk.

Tipp: hidegen és melegen is tálalható. Hidegen vékonyra szeletelve szendvicset is készíthetünk belőle. A visszamaradt szaftot 1 evőkanál vajjal beforralhatjuk és a hús mellé kínálhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1214506252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása