Ünnepi fogás következik, nem kifejezetten karácsonyi, de akár még az is lehet:) Nem is ragozzuk tovább, jöjjön a recept.
Fehérborban sült pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg egész pulykamell
- só
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- 1 evőkanál szárított majoránna
- 2 dl fehér bor
- 2 + 2 evőkanál vaj
- a tálaláshoz: friss saláta
A megmosott húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerekkel. A fehérbort tűzálló tálba tesszük, belefektetjük a húst, amit megkenünk 2 evőkanál vajjal. 120 fokon kb. 3 órát sütjük, közben többször meglocsoljuk a borral és meg is fordítjuk a húst. Az idő letelte után a húst megkenjük 2 evőkanál vajjal és 180 fokon 10-15 percet sütjük. Pár percet pihentetjük majd szeletelve tálaljuk.
Tipp: hidegen és melegen is tálalható. Hidegen vékonyra szeletelve szendvicset is készíthetünk belőle. A visszamaradt szaftot 1 evőkanál vajjal beforralhatjuk és a hús mellé kínálhatjuk.