A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Tárkonyos-gombás pulykasült

2018. december 09. - Szeretem a pulykát

A tárkony a pulyka nagy barátja. Ez alapigazság, kár is lenne cáfolatot keresni. Legtöbbünknek a levesben ismerős, pedig máshol is jó párosítás. Például ebben a receptben.

2018_11_tarkonyos-gombas_pulykasult_kicsi.jpg

Tárkonyos-gombás pulykasült 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dk pulykamell szeletekre vágva
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 50 dkg csiperke
  • 3 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
  • 3-4 dl tejszín
  • (rizs)liszt

A megmosott húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel és a vajon minden oldalát pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. A felaprított gombát a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk, pár darabot kiszedünk, félreteszünk. A húst visszatesszük a gombára, meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk a tárkonnyal és pár percig rotyogtatjuk, majd tetszés szerinti körettel, a félretett gombákkal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5014393546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása