A tárkony a pulyka nagy barátja. Ez alapigazság, kár is lenne cáfolatot keresni. Legtöbbünknek a levesben ismerős, pedig máshol is jó párosítás. Például ebben a receptben.
Tárkonyos-gombás pulykasült
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dk pulykamell szeletekre vágva
- só
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál szárított tárkony
- 50 dkg csiperke
- 3 dl tejszín
- 2 dkg vaj
- 3-4 dl tejszín
- (rizs)liszt
A megmosott húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel és a vajon minden oldalát pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. A felaprított gombát a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk, pár darabot kiszedünk, félreteszünk. A húst visszatesszük a gombára, meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk a tárkonnyal és pár percig rotyogtatjuk, majd tetszés szerinti körettel, a félretett gombákkal tálaljuk.