Ez bizony most nem a hagyományos ízeket fogja képviselni, ám csupa jó dolog van benne. Nem is írunk hozzá többet, mert magáért beszél a kép, de higgyétek el, hogy pofonegyszerű elkészíteni és nagyon finom.
Vajas, szójaszószos pulyka
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg kockára vágott pulykamell
- 30 dkg shiitake gomba
- 10 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 4 evőkanál sötét szójaszósz
- 2 cm-es gyömbér finomra reszelve
- 1 evőkanál szezámolaj (elhagyható)
- só
- a tálaláshoz: főtt rizs + apróra vágott újhagyma + (fekete) szezámmag
A vajon zsirjára sütjük a megmosott, felszeletelt gombát. Hozzákavarjuk a húst és fehéredésig sütjük. Belekeverjük a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát és a szezámolajat. Pár percig folyamatosan kevergetjük, majd forrón a rizzsel tányérra szedjük. Apróra vágott újhagymával és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban a mikróban könnyen melegíthető.