A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

A szójaszósz a pulykához is illik

2023. november 21. - Szeretem a pulykát

2023_09_vajas_szojaszoszos_pulyka2_kicsi.jpg

Ez bizony most nem a hagyományos ízeket fogja képviselni, ám csupa jó dolog van benne. Nem is írunk hozzá többet, mert magáért beszél a kép, de higgyétek el, hogy pofonegyszerű elkészíteni és nagyon finom.

Vajas, szójaszószos pulyka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg kockára vágott pulykamell
  • 30 dkg shiitake gomba
  • 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 4 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 cm-es gyömbér finomra reszelve
  • 1 evőkanál szezámolaj (elhagyható)
  • a tálaláshoz: főtt rizs + apróra vágott újhagyma + (fekete) szezámmag

A vajon zsirjára sütjük a megmosott, felszeletelt gombát. Hozzákavarjuk a húst és fehéredésig sütjük. Belekeverjük a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát és a szezámolajat. Pár percig folyamatosan kevergetjük, majd forrón a rizzsel tányérra szedjük. Apróra vágott újhagymával és szezámmaggal megszórva tálaljuk. 

Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban a mikróban könnyen melegíthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8818263647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása