Egyszerű és finom - ezek már-már a jelszavainkká válták a recept választásnál, nem csökkentve persze a kulináris élvezetek következetes hajszolása iránti vágyunkat:)
Na ezután a szép bevezető után térjünk a lényegre: szürke az idő, esik is, hideg is van, ilyenkor a legjobb finomat inni-enni. És ha az étel még kinézetében is vidámságot tükröz, akkor meg pláne nehéz lemondani róla. De nem is kell, mert ehhez alig kell valami, könnyű megfőzni és.... a többit tudjátok már.
Jó étvágyat!
Citromos-fokhagyás pulykasült
Hozzávalók 4 személyre:
- 60-80 dkg pulykamell szeletekre vágva
- só
- frissen őrölt bors
- 1 biocitrom
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- 2 dkg vaj
- (rizs) liszt
- 3-4 dl tejszín
A fokhagymát apróra vágjuk és a vajon megpirítjuk. Belereszeljük a megmosott citrom héját, hozzáadjuk a citrom levét, beletesszük a sózott, borsozott, liszttel finoman megszúrt húst és minden oldalát pirosra sütjük. Felöntjük a tejszínnel és pár percig rotyogtatjuk, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk.