A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Citromos pulykasült

2018. november 26. - Szeretem a pulykát

Egyszerű és finom - ezek már-már a jelszavainkká válták a recept választásnál, nem csökkentve persze a kulináris élvezetek következetes hajszolása iránti vágyunkat:) 

Na ezután a szép bevezető után térjünk a lényegre: szürke az idő, esik is, hideg is van, ilyenkor a legjobb finomat inni-enni. És ha az étel még kinézetében is vidámságot tükröz, akkor meg pláne nehéz lemondani róla. De nem is kell, mert ehhez alig kell valami, könnyű megfőzni és.... a többit tudjátok már. 

Jó étvágyat!

Citromos-fokhagyás pulykasült 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60-80 dkg pulykamell szeletekre vágva
  • frissen őrölt bors
  • 1 biocitrom
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • 2 dkg vaj
  • (rizs) liszt
  • 3-4 dl tejszín

2018_11_citromos-fokhagymas_pulykasu_lt_kicsi.jpg

A fokhagymát apróra vágjuk és a vajon megpirítjuk. Belereszeljük a megmosott citrom héját, hozzáadjuk a citrom levét, beletesszük a sózott, borsozott, liszttel finoman megszúrt húst és minden oldalát pirosra sütjük. Felöntjük a tejszínnel és pár percig rotyogtatjuk, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4314393214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása