Egyeseknek még merésznek is tűnhet, hogy a ketchup ekkora főszerepet kap a pulykás ételünkbe, de higgyétek el, nem akarunk Nektek rosszat, nyugodtan lehet kísérletezni, kóstoljátok meg ezt is!
Ketchupos pulykamell
Hozzávalók:
- 1 kg szeletelt pulykamell
- a páchoz:
- só
- frissen őrölt bors
- 2 dl ketchup
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olvasztott vaj
A sütéshez: vaj
A húst megmossuk, szárazra töröljük. A pác hozzávalóit összekeverjük, a húst beleforgatjuk és 1 éjszakát a hűtőben pácoljuk.
A vajat megolvasztjuk és egy tűzálló sütőtálba öntjük. Beletesszük a húst és letakarva 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Sütés közben párszor meglocsoljuk a kisült zsírral, majd lefedés nélkül kb. 10 perc alatt pirosra sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.