A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ketchupos pulykamell

2018. augusztus 16. - Szeretem a pulykát

Egyeseknek még merésznek is tűnhet, hogy a ketchup ekkora főszerepet kap a pulykás ételünkbe, de higgyétek el, nem akarunk Nektek rosszat, nyugodtan lehet kísérletezni, kóstoljátok meg ezt is! 

2018_08_ketchupos_pulykamell_kicsi.jpg

Ketchupos pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelt pulykamell
  • a páchoz:
  • frissen őrölt bors
  • 2 dl ketchup
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

A sütéshez: vaj

A húst megmossuk, szárazra töröljük. A pác hozzávalóit összekeverjük, a húst beleforgatjuk és 1 éjszakát a hűtőben pácoljuk.

A vajat megolvasztjuk és egy tűzálló sütőtálba öntjük. Beletesszük a húst és letakarva 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Sütés közben párszor meglocsoljuk a kisült zsírral, majd lefedés nélkül kb. 10 perc alatt pirosra sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6214166881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása