Akár még azt is rásüthetjük, hogy nehéz étel, bár a köret szerintünk mindent eldönt: a pácolt hagymás-mustáros pulykamell finom ebéd lehet egy salátával még ebben a nagy melegben is, de ha a sütést kihagynánk, akkor rakjuk el a receptet őszre:)
Mindenesetre a bevállalósaknak íme ez a finom fogás!
Hagymás-mustáros pulykamell
Hozzávalók:
- 1 kg szeletelt pulykamell
A páchoz:
- 1 dl mustár
- 1-2 lila hagyma vékony szeletekre vágva
- őrölt mustármag
- 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt kakukkfű
A sütéshez:
- 5 dkg vaj
A húst megmossuk, szárazra töröljük. A pác hozzávalóit összekeverjük, a húst beleforgatjuk és 1 éjszakát a hűtőben pácoljuk.
A vajat megolvasztjuk és egy tűzálló sütőtálba öntjük. Beletesszük a húst és letakarva 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Sütés közben párszor meglocsoljuk a kisült szafttal, majd lefedés nélkül kb. 10 perc alatt pirosra sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.