A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Hagymás-mustáros pulykamell

2018. augusztus 07. - Szeretem a pulykát

Akár még azt is rásüthetjük, hogy nehéz étel, bár a köret szerintünk mindent eldönt: a pácolt hagymás-mustáros pulykamell finom ebéd lehet egy salátával még ebben a nagy melegben is, de ha a sütést kihagynánk, akkor rakjuk el a receptet őszre:)

Mindenesetre a bevállalósaknak íme ez a finom fogás!

2018_08_hagymas-mustaros_pulykamell_kicsi.jpg

Hagymás-mustáros pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelt pulykamell

A páchoz:

  • 1 dl mustár
  • 1-2 lila hagyma vékony szeletekre vágva
  • őrölt mustármag
  • 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kakukkfű

A sütéshez:

  • 5 dkg vaj

A húst megmossuk, szárazra töröljük. A pác hozzávalóit összekeverjük, a húst beleforgatjuk és 1 éjszakát a hűtőben pácoljuk.

A vajat megolvasztjuk és egy tűzálló sütőtálba öntjük. Beletesszük a húst és letakarva 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Sütés közben párszor meglocsoljuk a kisült szafttal, majd lefedés nélkül kb. 10 perc alatt pirosra sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7114166749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása