No komment. Egyszerűen jó, ahogy van.
Pulykasült jóasszony módra
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg pulykamell
- só
- őrölt bors
A sütéshez:
- vaj
A raguhoz:
- 1 vöröshagyma
- 12 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
- 15 dkg zöldborsó
- 20 dkg szeletelt csiperkegomba
- 2 dl fehérbor
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
A tálaláshoz: petrezselyemzöld
A megmosott húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a felforrósított vajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprított szalonnát és a megpucolt, felkockázott hagymát. Megszórjuk a paprikával, felöntjük a borral, hozzákeverjük a zöldborsót és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük. A húst az elkészült raguval, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.