A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykasült jóasszony módra

2018. július 31. - Szeretem a pulykát

No komment. Egyszerűen jó, ahogy van. 

Pulykasült jóasszony módra

2018_07_pulykasult_joasszony_modra_kicsi.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamell
  • őrölt bors

A sütéshez:

  • vaj

A raguhoz:

  • 1 vöröshagyma
  • 12 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
  • 15 dkg zöldborsó
  • 20 dkg szeletelt csiperkegomba
  • 2 dl fehérbor
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors

A tálaláshoz: petrezselyemzöld

A megmosott húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a felforrósított vajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprított szalonnát és a megpucolt, felkockázott hagymát. Megszórjuk a paprikával, felöntjük a borral, hozzákeverjük a zöldborsót és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük. A húst az elkészült raguval, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4814143121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása