A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Amivel nem lehet hibázni: a mustáros pulykamell

2023. október 17. - Szeretem a pulykát

Egy igazi klasszikus recepttel indítjuk a hetet, hiszen mustár szinte mindig van otthon. Gyorsan el lehet készíteni, bármilyen köret kell hozzá. Szóval irány a konyha:) 

2023_09_mustaros_pulykamell3_kicsi.jpg

Mustáros pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg szeletekre vágott pulykamell
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 3 dl alaplé
  • 1 csomag újhagyma apróra vágva
  • a tálaláshoz: apróra vágott újhagyma

A szalonnát felkockázzuk és a vajon ropogósra sütjük, kiszedjük, félretesszük.
A zsiradékon megpároljuk a hagymát és a hús mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, belekeverjük a mustárt és a fűszereket. Közepes lángon kb. 30 percig főzzük, majd a húst kiszedjük, a szafthoz keverünk 1 evőkanál vajat, még pár percig, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Visszatesszük a húst, két, három percig forraljuk. A húst tálra szedjük, meglocsoljuk a szafttal, megszórjuk a szalonnával és az újhagymával és tetszőleges körettel tálaljuk. 

Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban mikróban könnyen melegíthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7118236473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása