Egy igazi klasszikus recepttel indítjuk a hetet, hiszen mustár szinte mindig van otthon. Gyorsan el lehet készíteni, bármilyen köret kell hozzá. Szóval irány a konyha:)
Mustáros pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg szeletekre vágott pulykamell
- 5 dkg vaj
- 15 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
- só
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 dl alaplé
- 1 csomag újhagyma apróra vágva
- a tálaláshoz: apróra vágott újhagyma
A szalonnát felkockázzuk és a vajon ropogósra sütjük, kiszedjük, félretesszük.
A zsiradékon megpároljuk a hagymát és a hús mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, belekeverjük a mustárt és a fűszereket. Közepes lángon kb. 30 percig főzzük, majd a húst kiszedjük, a szafthoz keverünk 1 evőkanál vajat, még pár percig, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Visszatesszük a húst, két, három percig forraljuk. A húst tálra szedjük, meglocsoljuk a szafttal, megszórjuk a szalonnával és az újhagymával és tetszőleges körettel tálaljuk.
Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban mikróban könnyen melegíthető.