Igazi nyári könnyű étel vendégeknek, barátoknak és a családnak, ami ráadásul könnyű is és gyors is. A fokhagyma pedig az egyik legjobb dolog, ami a pulykához kell, tehát panaszra nem lehet ok:)
Fokhagymás pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg szeletelt pulykamell csíkokra vágva
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsíros tejföl
- só
- frissen őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- őrölt pirospaprika
- kb. 4-6 evőkanál liszt
A sütéshez:
- olaj
A tálaláshoz:
- friss saláta
A tojást összekeverjük a tejföllel, a fűszerekkel és annyi liszttel, hogy sűrű palacsintatészta állagú mázat kapjunk. A megmosott, leszárított húst belekeverjük és minimum 30 percre, de akár 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Forró olajban, kisebb adagokban kisütjük, friss salátával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.