A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

A fokhagymát ne sajnáljátok:) 

2024. január 06. - Szeretem a pulykát

Maradt még a karácsonyi szalvétából, ezért azt gondoltuk, hogy ünnepi körítést csinálunk megint:) 

Néha jól esik "csak úgy miért ne" alapon ünnepelni - ezt tettük most is. Ez a pulykás étel pedig ettől függetlenül remek választás bármikor. A fokhagymát ne sajnáljátok:) 

2023_12_fokhagymas_petrezselymes_pulykatekercs2_kicsi.jpg

Fokhagymás-petrezselymes pulykatekercs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg pulykamell vékony szeletekre vágva
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma finomra reszelve

A pulykamellet téglalap formában egymás mellé fektetjük úgy, hogy a szeletek szélei fedjék egymást. Kiklopfoljuk, megszórjuk sóval és megkenjük a petrezselyemmel és a fokhagymával elkevert vajjal. Óvatosan, de szorosan feltekerjük és kb. 4 cm vastag szeletekre vágjuk. Tűzálló tálba tesszük és lefedve, 180 fokon kb. 40 percig sütjük, majd a fedelet eltávolítva további 10 perc alatt pirosra sütjük. Tetszőleges körettel kínáljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1018293399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása