A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Újabb gyors recept a paradicsom és a méz bűvöletében

2018. július 16. - Szeretem a pulykát

Visszaevezünk a paradicsomos-mézes vonalra, hiszen nyáron kell paradicsomot enni:) No meg finom is, úgyhogy hajrá, irány a konyha:)

Paradicsomos-mézes pulykacsíkok

2018_07_paradicsomos_mezes_pulykacsikok_kicsi.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • 1 konzerv sűrített paradicsom (140 g)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál méz
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • olaj

A körethez:

  • főtt rizs
  • apróra vágott zöldhagyma

 A megmosott húst az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb szeletekre vágott hagymát, a fűszereket és felöntjük a paradicsompürével. Belekeverjük a mézet, kevés vizet adunk hozzá és addig főzzük, míg a hús meg nem fő. Főtt rizzsel, apróra vágott zöldhagymával megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3314102019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása