Visszaevezünk a paradicsomos-mézes vonalra, hiszen nyáron kell paradicsomot enni:) No meg finom is, úgyhogy hajrá, irány a konyha:)
Paradicsomos-mézes pulykacsíkok
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
- 1 konzerv sűrített paradicsom (140 g)
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál méz
- só
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- olaj
A körethez:
- főtt rizs
- apróra vágott zöldhagyma
A megmosott húst az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb szeletekre vágott hagymát, a fűszereket és felöntjük a paradicsompürével. Belekeverjük a mézet, kevés vizet adunk hozzá és addig főzzük, míg a hús meg nem fő. Főtt rizzsel, apróra vágott zöldhagymával megszórva tálaljuk.