A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Megint egy klasszikust gondoltunk újra: szilva helyett paradicsommal készítsd el!

2018. május 09. - Szeretem a pulykát

Az aszaltszilvával töltött pulykamell a hűtőpultok kedvencei: valószínűleg nincs olyan bolt ma az országban, amelynek hűtőpultjában ne lenne gyorsfagyasztott aszaltszilvás pulykamell szelet. Mi ezt a fogást is szeretjük elkészíteni otthon, sőt mindenkit arra bíztatunk, hogy inkább frissen készítse, ha teheti (persze vannak egész jó fagyasztott készételek is). Ám a szilva helyett paradicsomot ajánlunk, próbáljátok ki és kérjük a kommenteket! 

2018_04_aszalt_paradicsommal_toltott_pulykamell_kicsi.jpg

Aszalt paradicsommal töltött pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg szeletelt pulykamell
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg mozzarella
  • 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
  • őrölt bors
  • szárított bazsalikom
  • a tálaláshoz: sült krumpli és friss bazsalikom (elhagyható)

A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal. A fokhagymát, a sajtot és a paradicsomot feldaraboljuk és a kiterített hússzeletre tesszük. A húst feltekerjük, tűzálló tálba tesszük és a tetejére 1-1 szelet sajtot teszünk. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, majd pár percig pihentetjük és egészben vagy felszeletelve, tetszés szerinti körettel tálaljuk. Friss bazsalikommal diszíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5113883446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása