Az aszaltszilvával töltött pulykamell a hűtőpultok kedvencei: valószínűleg nincs olyan bolt ma az országban, amelynek hűtőpultjában ne lenne gyorsfagyasztott aszaltszilvás pulykamell szelet. Mi ezt a fogást is szeretjük elkészíteni otthon, sőt mindenkit arra bíztatunk, hogy inkább frissen készítse, ha teheti (persze vannak egész jó fagyasztott készételek is). Ám a szilva helyett paradicsomot ajánlunk, próbáljátok ki és kérjük a kommenteket!
Aszalt paradicsommal töltött pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg szeletelt pulykamell
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg mozzarella
- 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
- só
- őrölt bors
- szárított bazsalikom
- a tálaláshoz: sült krumpli és friss bazsalikom (elhagyható)
A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal. A fokhagymát, a sajtot és a paradicsomot feldaraboljuk és a kiterített hússzeletre tesszük. A húst feltekerjük, tűzálló tálba tesszük és a tetejére 1-1 szelet sajtot teszünk. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, majd pár percig pihentetjük és egészben vagy felszeletelve, tetszés szerinti körettel tálaljuk. Friss bazsalikommal diszíthetjük.