A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ragacsos húsgombóc

2018. április 20. - Szeretem a pulykát

Dobjuk fel a megszokott fasirtalapú húsgombócunkat valami különlegességgel - pl. csináljunk ragacsos húsgombócot! Könnyen elkészíthető, nem igényel sok konyhai munkát sem, ugyanakkor mégis kicsit más, mint a megszokott ízvilág. Úgyhogy hajrá, gasztro-kalandoroknak (is) ajánljuk:)

2018_04_ragacsos_husgomboc2_tomor.jpg

Ragacsos húsgombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 tojás
  • 1 szikkadt zsele
  • őrölt bors
  • 1/2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 csipet cukor vagy édesítőszer
  • 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • a sütéshez: olaj

A mázhoz:

  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 25 dkg vékonyra vágott húsos szalonna
  • 2 dl ketchup
  • 1 evőkanál lekvár (barack vagy meggy stb.)
  • 1 evőkanál almaecet

A tálaláshoz: friss saláta

A zsemlét pár percre bő vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a húshoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az apróra vágott hagymákat, a tojást és a fűszereket. Vizes kézzel golyókat formázunk és forró olajban minden oldalát pirosra sütjük.

A mázhoz megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a ketchupot, a lekvárt, az ecetet, pár percig melegítjük, beletesszük a húsgolyókat, párszor átkavarjük, hozzákeverjük a szalonnát és friss salátával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5013840274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása